Lespakket Mediawijsheid voor groep 7/8

Mediawijsheid is een lespakket van KlasseTV voor groep 7 en 8. Het lespakket bestaat uit 6 lessen die bestaan uit een introductie, een kern en een afsluiting. De lessen zijn onafhankelijk van elkaar te geven waardoor de leerkracht naar eigen idee de themas in haar lesprogramma kan opnemen.

Voor elke les vindt de leerkracht een lesbrief, een video en een praatplaat. De lesbrief biedt een mogelijkheid op welke manier de video en praatplaat ingezet kunnen worden. De leerlingen gaan op een praktische wijze aan de slag. Hun bevindingen laten ze zien op werkbladen of in kleine presentaties.

Mediawijsheid leert de leerlingen op een bewuste manier met verschillende media om te gaan. Ze kijken kritisch naar hun eigen mediagebruik zowel op school als thuis.

Ga naar het lespakket Mediawijsheid van KlasseTV

VorigeStudenten Saxion starten studie met helikopterwedstrijd
VolgendeGratis zelftest tbv beleidsrijk financieel management
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter