Het aantal zeer zwakke scholen is in het afgelopen jaar fors gedaald. De ondersteuning van het programma Goed worden en goed blijven heeft hier, samen met de Vliegende Brigade, een bijdrage aan kunnen leveren. Maar nog niet op alle scholen is de kwaliteit op orde. De PO-Raad is daarom blij dat het programma Goed worden en goed blijven ook in de komende twee schooljaren activiteiten voor (schoolbesturen van) zwakke en zeer zwakke scholen kan blijven uitvoeren.
Nieuw in de huidige opzet is dat ook de activiteiten van de Vliegende Brigade onder de verantwoordelijkheid van de PO-Raad komen te vallen. Inhoudelijk blijft de opzet en aanpak van de Vliegende Brigade vergelijkbaar als de afgelopen jaren. De Vliegende Brigade biedt aan zeer zwakke scholen begeleiding om de onvoldoende normindicatoren in het onderwijsproces weer op een voldoende niveau te brengen. Verder kunnen ook besturen met een risicoschool (een school waarbij de eindopbrengsten twee jaar onvoldoende zijn) aankloppen bij het programma. Meer info Goed worden en goed blijven

VorigeWebdocs een document vol met van alles
VolgendeAfvalbedrijf gaat kinderen informeren over dode hoek
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter