Afvalbedrijf gaat kinderen informeren over dode hoek

SITA, n van de grootste afvalbedrijven van Nederland, heeft het startsein gegeven voor de landelijke campagne Veilig op Weg'. Het betreft een campagne die de verkeersveiligheid in de omgeving van basisscholen moet vergroten.

Zo gaat SITA vanaf het nieuwe schooljaar met een speciale vuilniswagen jaarlijks op bezoek bij 250 basisscholen om kinderen tekst en uitleg te geven over de dode hoek' en hen zlf te laten ervaren wat een chauffeur van een vrachtwagen wel en niet kan zien. Veilig op Weg is een lesprogramma van Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland.

Nu overal het nieuwe schooljaar weer begonnen is, gaat SITA op bezoek bij basisscholen in heel Nederland om kinderen attent te maken op gevaarlijke situaties rondom vrachtauto's. Hiervoor stelt SITA een speciale vuilniswagen ter beschikking aan Veilig op Weg.

Hier kunnen basisscholieren van groep 5 tot en met 8 met eigen ogen zien en ervaren wat de dode hoek in de praktijk betekent en hoe zij hiermee in het verkeer rekening kunnen houden. De basisscholieren nemen onder begeleiding plaats in de cabine, zodat zij de omgeving door de ogen van een chauffeur kunnen zien.

Naast aandacht voor de dode hoek kunnen ze ook zien wat in de vuilniswagen gebeurt doordat de zijkant van de wagen is opengewerkt.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBlijvende ondersteuning voor zeer zwakke scholen
VolgendeMaak je eigen Android app
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter