Kennisnet presenteert Kenny.nl

Het is zover: kenny.nl de nieuwe Kennisnetwebsite voor kinderen van leeftijd 4 t/m 7 jaar en hun leerkrachten én ouders is online! Iedereen kan nu kennis maken met Kenny, de kleurige vogel die hoog in de wolken in een koekoeksklok woont. Elke dag biedt Kenny een filmpje of een spelletje aan en via de wolkjes kunnen nog veel meer leuke dingen gevonden worden, zoals liedjes, sprookjes en prentenboeken.

Taal, rekenen, ruimtelijke oriëntatie

Op de website wijst Kenny kinderen de weg en laat ze zien waar ze leuke spelletjes, filmpjes en verhalen kunnen vinden. Ook leerkrachten en ouders hebben een rol. Zij kunnen spelletjes klaarzetten die aansluiten bij actuele onderwerpen en de thema's taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie.

Lees hier uitgebreide informatie over de werking van de site

Tips voor ouders

Bij ieder spel, filmpje of verhaal is een tip te zien, die vooral ouders kunnen gebruiken om het gesprek met hun kind aan te gaan. Hiermee stimuleert Kennisnet de betrokkenheid van ouders bij de online belevenissen van hun kinderen.

Actie: word vrienden met Kenny en win een schoolreis naar Avifauna

Kenny woont nog maar net in zijn koekoeksklok en wil graag nieuwe vrienden maken. Download het vriendenboekje en vul hem met de hele klas in. Bundel vervolgens de paginas en stuurt het vriendenboekje naar Kennisnet. Het allermooiste vriendenboekje wint een schoolreisje (inclusief bus en lunch) naar vogelpark Avifauna.

Lees hier meer informatie over deze wedstrijd en doe mee

Praat mee

De afgelopen maanden is een aantal leerkrachten en ouders nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze site. Nu de site online is, willen we blijven samenwerken. We zijn benieuwd wat jij van de site vindt en wat voor filmpjes of spelletjes je op de site zou willen hebben. Je kunt meepraten in de community en je kunt ook van alle nieuwtjes op de hoogte blijven via Facebook en Hyves!

VorigeKorting op OV voor Gelderse MBO scholieren
VolgendeStem op jouw favoriete sessies voor De Onderwijsdagen 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter