MBO-scholieren van 16 en 17 jaar krijgen van de provincie Gelderland een flinke korting op reizen met het openbaar vervoer. De MBO-studenten kunnen een gratis persoonlijke OV-chipkaart aanvragen met daarop het product 'Altijd Korting'. Hiermee kunnen ze reizen in het OV met 40 procent korting.

Provinciale Staten hebben eerder besloten geld voor deze MBO-studenten vrij te maken. Tot dit moment komt omdat deze groep studenten nog niet in aanmerking voor een OV-studentenkaart en profiteert dus ook niet van de voordelen.

De provincie start de actie in samenwerking met de vervoersorganisaties Arriva, Syntus en Breng. De MBO-studenten die in de doelgroep vallen kunnen een gratis persoonlijke OV-chipkaart aanvragen met daarop het product Altijd Korting'. Daarmee krijgen zij vanaf medio september 2011 een jaar lang korting op al hun reizen met de bus, tram of metro in heel Nederland.

Deze korting is ook geldig op de treinen van Syntus in de Achterhoek en Rivierenland. De korting geldt niet voor het reizen met de treinen van NS.

De MBO-studenten zijn voor de zomer al via hun opleidingen op de hoogte gebracht van de komende actie en konden zich alvast aanmelden. Een aantal studenten heeft hiervan al gebruik gemaakt en krijgt deze week bericht over de inhoud van de actie. Aanmelden voor deze actie kan overigens nog steeds op de site van ervaarhetov.nl.

Het product 'Altijd Korting' kost normaal 165,00 euro per jaar en is voor deze studenten dit jaar eenmalig gratis. Ook de OV-chipkaart die normaal 7,50 euro kost wordt betaald door de provincie. Aangevraagde OV-chipkaarten worden vanaf 15 september geleverd.

Nationale Onderwijsgids

VorigeColumn houd je leerlingen online in de gaten
VolgendeKennisnet presenteert Kenny.nl
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter