COC start protestactie Amsterdam Gay Pride

COC Nederland start vandaag een actie voor voorlichting over homo- en transseksualiteit op elke school en tegen het fenomeen weigerambtenaar. Dat meldt de belangenorganisatie op de eigen website.

In het kader van de Amsterdam Gay Pride verspreidt het COC duizenden posters in Amsterdam, waarmee hetero's en homo's tijdens de Canal Parade op zaterdag 6 augustus a.s. kunnen laten zien dat ze het oneens zijn met het regeringsbeleid.

Door de poster mee te brengen naar de Parade of deze op 6 augustus voor het raam te hangen, kunnen bezoekers en bewoners laten zien dat ze het oneens zijn met de regering.

Ondanks een grote Kamermeerderheid - 122 Kamerleden stemde voor - en jarenlange actie van het COC weigert het kabinet nog altijd om voorlichting verplicht te stellen en een einde te maken aan het fenomeen weigerambtenaar. De regering is met een boot vertegenwoordigd tijdens de grachtenparade.

De Amsterdam Gay Pride is een feest, maar het gaat ook over gelijke rechten en gelijke behandeling', zegt voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland over de actie. Zij roept bezoekers en bewoners op om massaal aan de actie mee te doen. Met de poster kunnen we de regering zaterdag een kraakhelder signaal geven: ambtenaren mogen geen bruidsparen weigeren en scholen horen gewoon voor te lichten over homo- en transseksualiteit'.

Het COC startte in april een landelijke internetpetitie voor voorlichting op elke school op www.coc.nl.

Tijdens de ProGay-openingsceremonie van de Amsterdam Gay Pride lanceerden AVRO en COC afgelopen zaterdag een onlinetest op www.hoehebjijhetgeleerd.avro.nl, waarmee mensen kunnen uitvinden hoeveel (of hoe weinig) ze eigenlijk weten over homoseksualiteit en transgenders.

Al in 2007 sloot het COC een convenant met tal van politieke partijen om een einde te maken aan het fenomeen weigerambtenaar.

Nationale Onderwijsgids

VorigeAangescherpte exameneisen van kracht
VolgendeMeer ruimte voor sport en bewegen in de buurt
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter