Elk jaar beginnen 200 kinderen in Deventer met een taalachterstand aan de basisschool, zo meldt de Stentor.

De gemeente gaat daarom peuters taalonderwijs bieden, dat ervoor moet zorgen dat die achterstanden verdwijnen. Deventer heeft daartoe afspraken gemaakt met het onderwijs in de stad, de GGD en Raster (kinderopvang en peuterspeelzalen).

Peuters waarbij een taalachterstand wordt geconstateerd, zullen voortaan allemaal in een peuterspeelzaal taalonderwijs krijgen. Wethouder Marco Swart van de Hanzestad hoopt zo peuters een extra steuntje in de rug te kunnen geven.

"Als kinderen eenmaal op de basisschool zitten, halen ze die valse start niet meer in," aldus de wethouder.

Nationale Onderwijsgids

VorigeGeslaagde scholieren krijgen verkeerde brief
VolgendeVeilig werken en leren op school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter