Waarschuwingspoppen op eerste schooldag

Verzekeraar Univ en Veilig Verkeer Nederland (VVN), partners op het gebied van verkeersveiligheid van kinderen in Nederland, starten samen de campagne 'de scholen zijn weer begonnen'.

De partners maken daarbij gebruik van Victor Veilig, een waarschuwingspop die automobilisten attent maakt op de aanwezigheid van kinderen.

Ieder jaar vallen onder kinderen die op weg zijn van en naar school 35 doden en meer dan 600 gewonden. De eerste 'Victor Veilig' poppen worden komende maandag op de eerste schooldag geplaatst bij een druk kruispunt in Doetinchem.

De komende weken zullen op verschillende plaatsen in het land Victor Veilig poppen op drukke en gevaarlijke kruispunten opduiken.

De leeftijd waarop kinderen zelfstandig naar school gaan is gestegen van 6 jaar begin jaren zeventig naar recent 8,6 jaar. Uit cijfers van het VVN blijkt ook dat 11 procent van de kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar niet of onvoldoende kunnen fietsen.

VVN ziet verkeersdeelname als een belangrijk onderdeel van de opvoeding. "Wij roepen ouders op om kinderen zo veel mogelijk zelfstandig naar school te laten gaan", aldus Michael van der Maas van Veilig Verkeer Nederland.

Nationale Onderwijsgids

VorigeGemeenten investeren fors minder in scholenbouw
VolgendeStuur een bewerkte zomerfoto in en win
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter