Tien middelbare scholen in Tilburg en drie in de regio Waalwijk starten na de zomervakantie met een experiment met opvoedingsdeskundigen, zo meldt BN De stem.

De inzet van opvoedingsdeskundigen op de scholen moet de wachtlijsten in de jeugdzorgen verkorten. Een opvoedingsdeskundige zal acht uur per week op school begeleiding en advies beiden, als aanvulling op het schoolmaatschappelijk werk.

"Door de opvoedingsdeskundige al op school in te zetten, kunnen we zonder dat er eerst indicatie nodig is, zorg bieden," zegt Jos Derksen van het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Midden-Brabant, dat de opdracht gaf voor het experiment. Nu is eerst nog een indicatie van de Jeugdzorg nodig, wat vaak een te hoge drempel betekent voor ouders.

De provincie Brabant verstrekt een subsidie om het experiment te bekostigen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeKindermediaweek van 3 t/m 9 september 2011
VolgendeMasterclass Andere Tijden in het onderwijs en opvang
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter