Internationaal wiskundetalent in Amsterdam

In Amsterdam is afgelopen zondag de Internationale Wiskunde Olympiade, een prestigieuze wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren, van start gegaan. In totaal doen bijna zeshonderd jongeren uit 103 verschillende landen mee.

Het is de 52e keer dat de oudste en grootste internationale wetenschapsolympiade wordt gehouden. Ieder jaar organiseert een ander land het evenement; dit jaar is Nederland voor het eerst aan de beurt.

Alle deelnemende teams, die elk uit zes scholieren en twee begeleiders bestaan, krijgen lastige wiskundige problemen voorgelegd die ze binnen 4,5 uur moeten oplossen. Aanstaande zaterdag wordt duidelijk welk team het beste gepresteerd heeft.

De opening werd verricht door burgemeester Van der Laan en Robbert Dijkgraaf van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeStudiebeurs voor beste twitteraar
VolgendeHet Google effect zoekmachines als geheugen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter