Studiebeurs voor beste twitteraar

Een universiteit in Iowa looft een studiebeurs ter waarde van 37.000 dollar (circa 26.000 euro) uit aan de aankomende student die het beste zijn motivatie kan verwoorden in een bericht op de sociale netwerksite Twitter.

In een essay' van slechts 140 tekens, het maximale aantal tekens in een 'tweet', moeten de kandidaten antwoorden op de vraag waarom zij zich geschikt achten voor een studie aan de universiteit. De winnaar krijgt een beurs voor de Master of Business, zo schrijven diverse media.

Waarom wij tweets in ons sollicitatieprocedure invoegen? Sociale media zijn een machtig instrument voor bedrijfscommunicatie en bespoedigen de evolutie van de huidige bedrijfswereld', verklaart de universiteit, aldus De Standaard.

Vorig jaar deden ruim 300 kandidaten een greep naar de studiebeurs. Destijds mochten ze nog 800 woorden gebruiken om hun motivatie toe te lichten.

Nationale Onderwijsgids

VorigeGeslaagde vmbo ers gefeliciteerd gezakten gemotiveerd
VolgendeInternationaal wiskundetalent in Amsterdam
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter