EDUsummIT over ICT in het onderwijs

Tijdens de EDUsummIT 2011 van UNESCO in Parijs komen ruim 140 personen bijeen om de call to action' van 2009 over ICT in het onderwijs concreet uit te werken. De groep bestaat uit beleidmakers, professionals uit
het onderwijs, wetenschappers, wetenschapsjournalisten en vertegenwoordigers van het
bedrijfsleven.

Verschillende thema's zullen aan bod komen, zoals de herinrichting van het onderwijs en scholen voorbereiden op het digitale tijdperk, ervaringen van leerlingen met ICT, professionalisering van docenten en leren in de 21e eeuw.
In 2009 kwamen 70 experts, onderzoekers, beleidmakers en professionals uit de onderwijspraktijk, afkomstig van zes continenten, voor het eerst bijeen in Den Haag. De aanleiding was de publicatie van het International Handbook of IT in Primary and Secondary Education.

De redacteuren van het handboek achtten het destijds belangrijk dat de kennis over ICT in het onderwijs gedeeld werd tussen onderzoekers, beleidsmakers en professionals, teneinde bij te dragen aan de integratie van ICT in het onderwijs.

De belangrijkste doelen waren het vaststellen van een heldere visie over de rol van ICT in leren en onderwijzen in de 21e eeuw en het onderzoeken van de gevolgen van de toename van ICT in het onderwijs. Deze eerste EDUsummIT mondde uit in een Call to Action voor de toekomst van ICT in het onderwijs.

De bijeenkomst in Den Haag resulteerde in een netwerk, dat zich richt op het ontwikkelen van een gezamenlijke visie op ICT in het onderwijs. Die visie omvatte toekomstig beleid en praktijk in landen over de hele wereld, gebaseerd op onderzoek en inzicht over verspreidingsstrategien.

EDUsummIT 2011 is georganiseerd door een aantal internationale organisaties: de UNESCO (Teacher Policy and Developmental Section), the International Society for Technology in Education (ISTE), Society for Information Technology and Teacher Education (SITE), Kennisnet, International Federation for Information Processing (IFIP) WG 3.3 (Research on Education Applications of Information Technologies) W.G. 3.3, the Association of Teacher Education, (ATE) and the International Journal For Computer Assisted Learning.

Vanuit Nederland is Kennisnet betrokken bij de organisatie van de EDUsummIT. De conferentie wordt gehouden bij UNESCO in Parijs van 8 tot 10 juni.

Kijk voor meer informatie op www.edusummit.nl.

Nationale Onderwijsgids

VorigeNiveau Nederlands onderwijs daalt
VolgendeOpen inschrijvingen voor De Onderwijsdagen 2011 gestart
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter