Door deze naamsverandering wil de St@mperiusschool uit het Zeeuwse Wilhelminadorp aangeven dat zij een andere weg inslaat: van het min of meer traditionele leerproces naar virtual action learning, ofwel computergestuurd onderwijs. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat de hoogste klassen zich gaan bekwamen in bronnenonderzoek: op internet, in papieren bronnen en bij elkaar. Dit initiatief is gebaseerd op het gegeven, dat kinderen in het algemeen enthousiaster zijn om kennis via internet tot zich te nemen dan met behulp van een boek. Lezen vanaf een scherm is blijkbaar aantrekkelijker dan vanaf papier. Een rekenprogramma op een Nintendo is toch leuker dan op ruitjespapier.

VorigeColumn Aan tafel ook het meubilair gaat met zn tijd mee
VolgendePO Raad brief Passend onderwijs van minister omzeilt heikele punten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter