Begin mei werd de kidssite van Kennisnet verrijkt met het Mediawijsland. Inmiddels kunnen kinderen nog uitgebreider aan de slag om hun ict-vaardigheden spelenderwijs te verbeteren en te testen. De vernieuwde site is namelijk aangevuld met de woordzoeker, de PEGI-game en een 'zoek de verschillen'.Via de woordzoeker gaan kinderen op zoek naar woorden die te maken hebben met het onderwerp mediawijsheid. Als ze alle woorden hebben gevonden, kunnen ze achter de geheime boodschap komen. Ook een game ontbreekt niet. Door het spelen van de PEGI-game komen de kids spelenderwijs achter de betekenis van game-icoontjes. Tot slot een 'zoek de verschillen', waarbij kinderen vijf verschillen moeten zoeken tussen een tweetal plaatjes die iets met mediawijsheid te maken hebben.

Bestaande onderdelen zoals de quiz, het nieuws, de stelling en natuurlijk de poll, zijn onveranderd gebleven.

In de klas

Het vernieuwde mediawijsland biedt een aantal mogelijkheden om het thema in de klas te bespreken.

De informatie is goed te gebruiken op het digibord, maar je leerlingen kunnen er ook zelfstandig mee aan de slag.

- Ga direct naar de vernieuwde site van Mediawijsland

- Lees ook het bericht d.d. 9 mei 2011 Test je mediawijsheid in mediawijsland

VorigeChemiejaar centraal bij nationale finale Techniek Toernooi voor basisscholen
VolgendeVoortgang referentiekader taal en rekenen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter