Zand 2 a  Animaatje

Kinderen komen tegenwoordig al heel jong in aanraking met apparaten als computers, games, mobiele telefoons. In de eerste groepen van de basisschool worden nieuwe, interactieve media echter nog nauwelijks gebruikt. De door Creative Learning Lab ontwikkelde zandbak Animaatje brengt hier verandering in.

Spelen met zand moest leuker en interactiever kunnen, bedacht Karim Amrani in 2008. Het idee voor Zand 2.0 was geboren. Amrani wilde beelden op het zand projecteren en ontwikkelde hiervoor zelf software. Die software combineerde hij met de mogelijkheden van de interactive whiteboard-technologie. Inmiddels is Zand 2.0 onder de naam Animaatje als innovatieproject ingediend bij Kennisnet. Zie het volledige artikel over Animaatje en bekijk de projectwebsite. Download ook de Best Practice (PDF). Het is ook mogelijk een hard copy van het boek te bestellen.

VorigeOnderwijs wil meer op afstand leren en online samenwerken
VolgendeWerkgeversontevreden over uitwerking pensioenakkoord
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter