Chauffeur dierenverzorger en fotograaf populair

De meeste Nederlanders met een vmbo- of mbo-diploma op zak zien een baan als privchauffeur wel zitten. Het grootste deel ziet dit als de gouden baan (27%). Dierenverzorger (17%) en fotograaf (14%) volgen op de tweede en derde plaats.
Een baan in de glamourwereld is niet zo in trek, was de verrassende uitkomst van het onderzoek. Banen als Personal Assistant, steward(ess) of weddingplanner zijn geen favoriet. Een jaarlijks kerstpakket maakt een baan extra leuk.

Dit blijkt uit een onderzoek dat De Telefoongids BV liet uitvoeren onder Nederlanders met een vmbo- en/of een mbo- diploma.

Een baan als lijkenwasser, slachthuismedewerker, putjesschepper, maar ook callcentermedewerker willen de meesten echt niet hebben. Respectievelijk 63%, 60%, 44% en 35% gaven dat aan.

Wat werken extra leuk maakt (buiten een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden) is een jaarlijks kerstpakket, dat vindt 40% van de deelnemers aan het onderzoek. Gratis koffie en thee komen op de tweede plaats (37%). Een goede sfeer op het werk maak je met elkaar. Volgens VMBO en MBO opgeleide Nederlanders maken het elkaar helpen (76%), een gezellig praatje maken (73%) en een saamhorigheidsgevoel (56%) een goede sfeer.

Ook een fijne en ruime werkplek helpt hierbij, volgens iets meer dan de helft. Verder vindt de helft van de VMBO en MBO opgeleide Nederlanders het belangrijk om complimenten te krijgen van hun baas.

Ze vinden zelf dat ze dat ook verdienen: uit het onderzoek bleek dat VMBO en MBO opgeleide Nederlanders zichzelf gemiddeld een 7,7 als collega geven en een 7,8 als werknemer. Hun baas komt er minder goed af met een 6,8.

Nationale Onderwijsgids

VorigeAnnie M.G. Schmidt 100 jaar
VolgendeLearners of the 21st Century
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter