Annie M.G. Schmidt 100 jaar

Op 20 mei 2011 is het precies 100 jaar geleden dat de bekende schrijfster Annie M.G. Schmidt werd geboren. Om dat te vieren staat er elke maand een boek uit haar oeuvre centraal. Rondom dat boek worden diverse activiteiten georganiseerd. Via de speciale activiteitensite kun je onder meer lesbrieven en kleurplaten van Jip en Janneke downloaden.

Annie M.G. Schmidt schreef veel boeken voor de jeugd. Tot haar bekendste kinderboeken behoren Jip en Janneke, Abeltje, Minous en Pluk van de Petteflet.

Daarnaast schreef zij voor volwassenen columns en cabaretliedjes. Ook was zij verantwoordelijk voor de teksten van een aantal radio- en televisieseries, zoals Ja zuster, nee zuster. Voor haar werk kreeg ze zowel nationaal als internationaal veel waardering in de vorm van diverse prestigeuze literatuurprijzen.

Ook een aantal bibliotheken besteedt aandacht aan het 100e geboortejaar van Annie M.G. Schmidt.

VorigeAnimaties voor de les
VolgendeChauffeur dierenverzorger en fotograaf populair
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter