Bedrijfsleven vraagt meer e skills van mboers

Kenniscentrum ECABO vindt dat er te weinig aandacht in het mbo-onderwijs is voor auteursrecht, security en social media. Leerlingen leren hierover weinig in de schoolbanken, terwijl ze er op de werkvloer al wel direct mee te maken krijgen.

Starters op de arbeidsmarkt en leerlingen die stage lopen moeten verantwoord omgaan met bijvoorbeeld Twitter en LinkedIn. De digitale zakenwereld vraagt allerlei nieuwe competenties.

In bestaande certificeringen is nog te weinig aandacht voor zakelijk gebruik van social media en onderwerpen als auteursrecht en security. ECABO is daarom gestart met de ontwikkeling van het E-skills-certificaat. Dit nieuwe certificaat is leveranciersonafhankelijk, dus niet gebonden aan hard- of software van bepaalde fabrikanten.

Het initiatief voor de E-Skills certificaten sluit aan bij de doelstellingen van de Digitale Agenda.nl, die deze week gepresenteerd wordt door minister van Economische zaken Maxime Verhagen. Het is de Nederlandse uitwerking van de Europese plannen van Eurocommissaris Neelie Kroes op het gebied van automatisering en digitale vaardigheden.

Kroes: "Starters op de arbeidsmarkt moeten kennis hebben van de laatste ICT-ontwikkelingen. Het gaat om cruciale zaken en niet zomaar om 'nice tot have'-kennis."

Nationale Onderwijsgids

VorigeResultaten begrijpend lezen en rekenen verbeterd
VolgendeAnimaties voor de les
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter