Vandaag vindt in Rotterdam de lancering plaats van de onderwijseditie van De Bosatlas van Nederland Waterland, een atlas waarin de veelzijdige relatie van Nederland met water centraal staat.

Dankzij financile bijdragen van het onder andere het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de Unie van Waterschappen kunnen meer dan 14.000 exemplaren van de atlas worden verspreid onder alle middelbare scholen van Nederland.

Nederland is een waterland. Onze economie kan niet zonder havens en rivieren, en recreren doen we aan de Noordzeekust, op de Friese meren of een Waddeneiland.

Ons land blinkt uit in het ontwikkelen en toepassen van kennis over water, of het nu gaat om veiligheid of gezondheid, om dijkenbouw of zuiveringstechnologie, om energieopslag of ecologie, om het voorkomen van wateroverlast of het verbeteren van de waterkwaliteit. De Bosatlas van Nederland Waterland gaat over al deze aspecten van onze omgang met water.

Water is ook een belangrijk thema in het aardrijkskundeonderwijs, en de atlas is daarmee een waardevolle informatiebron voor docenten en leerlingen.

Alle middelbare scholen van Nederland krijgen nu een aantal exemplaren.

Nationale Onderwijsgids

VorigeRuim 3 miljoen euro voor promotie techniek op vmbo scholen
VolgendeMedia van alle tijden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter