De speciale school de Berkenschutse in het Brabantse Heeze hoeft niet te rekenen op een coulanceregeling van het ministerie. Ook de speciale epilepsieschool De Waterlelie in Noord-Holland hoeft niet te rekenen op steun van het ministerie, zo meldt Omroep Brabant.
Dat zei de minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt donderdag in de Tweede Kamer. De Berkenschutse geeft onderwijs aan kinderen en jongeren met epilepsie.

De school luidde vanwege de aangekondigde bezuinigingen de noodklok. De Berkenschutse raakt meer dan de helft van het budget kwijt en zou daardoor naar eigen zeggen dicht moeten.

Volgens de minister hebben beide scholen echter acht jaar lang extra geld ontvangen. In 2003 stelde het kabinet extra geld beschikbaar voor de epilepsiescholen, onder meer om een andere stelselwijziging het hoofd te bieden. Dat extra geld werd gebruikt om expertise in te winnen en te behouden.

Volgens Van Bijsterveldt wisten de scholen dat de regeling tijdelijk zou zijn. "Gelijke monniken, gelijke kappen", stelde de minister donderdag. "Andere onderwijsinstellingen met soortgelijke problemen laten zien dat ze het al jaren redden zonder de extra bekostiging."

Dat gaat volgens de minister nu ook voor De Waterlelie en De Berkenschutse gelden.

Nationale Onderwijsgids

VorigeJongeren binnenboord
VolgendeGroeit jouw bloem al
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter