In een brief aan de minister van onderwijs pleiten PO-Raad, VO-raad en VNG voor het continueren van de subsidie aan het Servicecentrum Scholenbouw. Het servicecentrum is 3 jaar geleden opgericht door het Ministerie van Onderwijs en het Ministerie van Financiën. Doel was vooral publiek private samenwerking bij scholenbouw te stimuleren. Al eerder hebben de genoemde organisaties in een notitie aan OCW aangegeven op welke wijze het servicecentrum in de toekomst vorm zou moeten krijgen. Belangrijk daarbij was dat het centrum vooral een onafhankelijk positie zou moeten krijgen ten opzichte van het bedrijfsleven. Verder zou het SCS van en voor het veld (scholen en gemeenten) moeten zijn.
In de praktijk is er grote behoefte aan een kennis- of servicecentrum. In de brief worden 6 argumenten aangedragen waarom continuering noodzakelijk is. De 2 belangrijkste zijn dat een servicecentrum een belangrijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van de scholen en de ontwikkeling van professioneel opdrachtgeverschap.
De 3 organisaties spreken de minister met name aan op haar verantwoordelijkheid voor het huisvestingsstelsel als geheel en verzoeken haar ook in de komende jaren het SCS te subsidiëren.
Klik hier voor de brief

VorigeHet Onderwijs Cafe De kloof tussen basisschool en brugklas
VolgendeBasisschool De Grebbe wint Onderwijsprijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter