De enthousiaste deelname aan de flashmob op de NOTtoont de brede steun voor het protest tegen de bezuinigingsoperatie van 300 miljoen op Passend onderwijs. Om 12.00 uur woensdagmiddag, 26 januari, maakten alle deelnemers dezelfde beweging en riepen hard NEE, NEE, NEE. NOT-bezoekers reageerden eensgezind dat zij de acties ondersteunen en de bezuiniging afwijzen. Veel mensen gaven daarbij ook aan de petitie al ondertekend te hebben.
Lokale actiesBij de organisatoren van deze ludieke actie stroomden de afgelopen dagen ook de aanmeldingen binnen: vanuit het hele land gaven leerkrachten, directeuren en bestuurders aan op hun eigen school mee te zullen doen. Veel scholen hebben daarmee lokaal de media gehaald:

Goudenregenschool in Hilversum
St. Barbaraschool in Tuitjenhorn
De Wingerd in Biddinghuizen
Jenaplaneet, Alphen

9 februari: Landelijke manifestatieDeze actie was voor vakbonden, werkgevers, ouder- en onderwijsorganisaties een opmaat naar de landelijke manifestatie tegen de bezuinigingen op het Passend onderwijs, op woensdag 9 februari . Op die dag vindt in het NBCNieuwegein een landelijke actiemanifestatie plaats waaraan alle betrokken partijen deelnemen.
Dossier Passend onderwijs/bezuinigingen Persbericht Lokale media over de bezuinigingen

Flashmob op de NOT:


Goudenregenschool in Hilversum:

VorigeVervoer naar landelijke manifestatie
VolgendePrimair onderwijs teert in op eigen vermogen nieuwe bezuinigingen onverantwoord
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter