Meer geld voor schoolfruit

Drie Nederlandse groente- en fruitleveranciers verhogen de investering in het Europese Schoolfruitprogramma van 2.1 miljoen naar 2.9 miljoen euro. De Europese Unie verdubbelt dat bedrag, zo meldt evmi.nl.

In totaal is komend schooljaar dus 5.8 miljoen euro beschikbaar voor gratis groenten en fruit op 2000 basisscholen. In september 2011 gaat de gratis groente- en fruitverstrekking aan basisscholen van start. Vanaf 26 april kunnen scholen zich hiervoor aanmelden.

Het EU-Schoolfruitprogramma is een kortlopend programma gericht op het verhogen van de groente- en fruitconsumptie bij kinderen op school. Basisschoolleerlingen krijgen in een periode van maximaal tien weken gratis twee tot drie keer per week groenten en fruit.

Deelname is mogelijk voor scholen die in schooljaar 2010-2011 niet hebben deelgenomen. Vanaf 26 april kunnen scholen zich aanmelden via www.euschoolfruit.nl . En van de voorwaarden is dat de hele school deelneemt.

Nationale Onderwijsgids

VorigeUniek experiment onderwijs en ICT in Kampen
VolgendeBeleef de lente
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter