Jureren voor de IPON Awards 2011 geen gemakkelijke taak

Op 13 april werden de IPON Awards 2011 uitgereikt. Deze awards zorgen ervoor dat ict-bedrijven, die zich richten op het onderwijs, een kwaliteitskeurmerk krijgen. Daarmee onderscheiden deze bedrijven zich als het gaat om innovatie, kwaliteit en originaliteit. Volgens juryvoorzitter Louis Hilgers geen gemakkelijke taak om de prijswinnaars te bepalen.

Dit jaar had jurylid Louis Hilgers de eer voor de vierde keer voorzitter te mogen zijn van de IPON Awards. Louis: 'De belangrijkste basis voor het accepteren van deze bijzondere klus was zelf een onafhankelijke jury te kunnen samenstellen. Een jury, bestaande uit deskundige mensen, die met beide benen in het onderwijsveld staan en hun digitale sporen in het werkveld ruimschoots hebben verdiend.'

Samenstelling jury

IPON staat voor ICT Platform Onderwijs Nederland, maar voor de jury toch vooral voor Innovatie platform. De jury voor de IPON Awards 2011 bestond uit:


• Frans Peeters, docent en ICT-coordinator bij het Ostrea College en vooral bekend door zijn website Informatica voor VO.

• Tessa van Zadelhoff van OBS De Kleine Beer, tevens beheerder van de digiborden portal van Kennisnet.

• Sipke Kloosterman van initiatiefnemer van YURLS en POLS, en zijn onvermoeibare inzet voor het Speciaal Onderwijs.

• Sjoerd Spoelstra, naast docent natuurkunde / ICT-coordinator aan het Coenecoop College en daarnaast vice-voorzitter is van docentenvakvereniging ii.

• Annet Smith van de MBO-school Nova College en landelijk bekend is door haar website Gadgets en Onderwijs.

• Dieter Mockelmann, initiatiefnemer geschiedeniswebsite Histocase en inmiddels onafhankelijk ICT-en-onderwijs deskundige.

• Maaike Neuteboom, hoofdredactrice van ICT-en-onderwijs vakblad Vives.


Juryberaad

Louis: 'Zo graag zou ik het juryberaad van 8 april in Den Bosch streaming willen laten horen. Jammer genoeg zou dat uit de school klappen zijn. Vooraf had iedereen veel werk verzet door alle inzendingen terdege door te nemen. Neem van mij maar aan dat de discussies heftig waren, standpunten werden keihard verdedigd Soms werd met een enkel woord, soms met een verbale tsunami meningen kracht bijgezet. De tegenstellingen waren af en toe groot. Ieder zijn specialisme, maar allen ter zake deskundig. Uiteindelijk werden beslissingen genomen, waarin iedereen zich kon vinden. Soms met moeite en soms met meer polderen. En oh ja het dinertje was uitmuntend, alhoewel dat eigenlijk amper doordrong in de hitte van de strijd. Misschien het volgend jaar toch maar de vergaderruimte controleren op afluisterbugs

Innovatie is onontbeerlijk

Volgens Louis heeft de jury, die inmiddels ontbonden is, haar werk naar eer en geweten gedaan. Louis: 'Ieder lid is er overigens wel van overtuigd, dat ook en misschien juist in deze tijd van bezuinigingen innovatie onontbeerlijk is. Daarom hoopt de jury dat het vijfde IPON-lustrum volgend jaar naast vele boeiende presentaties, workshops, keynotes en beursvloer ook weer vele vernieuwende producten voor het onderwijs oplevert.'

Klik hier voor het bericht over de winnaars van de IPON-awards

VorigeDe waarde van een opleiding
VolgendeBasisschoolleerlingen geven onderwijs een 81
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter