Basisschoolleerlingen geven onderwijs een 81

Nederlandse basisschoolleerlingen beoordelen hun school gemiddeld met een rapportcijfer van een 8,1. Ze zijn het meest tevreden over de mate van pestgedrag op internet (leerlingen geven aan niet vaak te pesten via het internet). Over de rust in de klas zijn leerlingen het minst tevreden.

Dit blijkt uit onderzoek van Scholen met Succes naar de tevredenheid van basisschoolleerlingen. Onder ruim 34480 leerlingen van 333 basisscholen zijn vanaf oktober 2010 vragenlijsten afgenomen.

Leerlingen zijn het meest tevreden over het feit dat er nauwelijks via het internet wordt gepest. De meerderheid (92%) pest nooit op het internet of geeft aan nooit gepest te worden op internet (88%).

Taal vinden basisschoolleerlingen niet zo leuk (slechts 28% vindt het leuk). Over de uitstapjes die met school worden gemaakt zijn leerlingen het meest te spreken (90% vindt de uitstapjes leuk). Ook gymnastiek wordt gewaardeerd (86% vindt gymnastiekles leuk)., net als werken op de computer (82% vindt werken op de computer leuk).

Kritisch zijn de leerlingen over de rust in de klas (24% vindt het niet rustig genoeg in de klas) en de mate waarin ruzie gemaakt wordt in de klas (16% vindt dat er vaak ruzie in de klas is).

De algemene tevredenheid van leerlingen wordt vooral bepaald door hun oordeel over het schoolgebouw en de mate waarin ze denken dat hun ouders tevreden zijn over de school.

Nationale Onderwijsgids

VorigeJureren voor de IPON Awards 2011 geen gemakkelijke taak
VolgendeNominatie Leraar van het Jaar sluit op Koninginnedag
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter