De website www.cultuurme.nu presenteert het totale lokale, regionale en provinciale cultuuraanbod voor alle scholen in Zuid-Holland. Op dit moment bieden 85 organisaties hun culturele activiteiten via de site aan. Uit het gebruikers-onderzoek blijkt dat docenten enthousiast zijn over het feit dat ze alles nu op één plek kunnen vinden.

Cultuurme.nu werd eind november 2010 gelanceerd door Kunstgebouw in opdracht van de provincie Zuid-Holland en in samenwerking met het Erfgoedhuis Zuid-Holland en ProBiblio. Vanaf dat moment konden alle aanbieders van cultuureducatie in Zuid-Holland via de regionale cultuurnetwerkers hun aanbod op deze site laten plaatsen. Inmiddels hebben 85 culturele organisaties in Zuid-Holland dat gedaan. Het gaat daarbij om aanbod voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in alle culturele disciplines: van archeologie tot theater.

Uit een onlangs gehouden gebruikersonderzoek blijkt dat docenten de website Cultuurme.nu een dikke voldoende (7) geven. Docenten hoeven niet langer het internet af te struinen, maar vinden al het aanbod op één plek. De website wordt als gebruiksvriendelijk ervaren en docenten vinden de informatie betrouwbaar. "Het is een hele volledige website. De informatie is goed te vinden voor zowel de docenten als de culturele aanbieders," geeft een gebruiker aan. "Super sterk en heel overzichtelijk," merkt een andere docent op. De reacties die docenten zelf kunnen achterlaten worden door hen als een belangrijke graadmeter van het aanbod gezien.

VorigeResultaten gebruikersonderzoek DVI dragen bij aan verbetering
VolgendeRuimte voor Talent geeft topsporters flexibel onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter