Het Scala College uit Alphen aan den Rijn, een brede scholengemeenschap met ruim 2700 leerlingen, vervangt als eerste school in Nederland het geprinte jaarverslag door een digitale uitvoering.

Dat is mogelijk dankzij de in februari gelanceerde site www.schoolvo.nl. Die site toont de prestaties van 150 deelnemende scholen uit het voortgezet onderwijs op de twintig voornaamste indicatoren.

Het enige drukwerk wat de ontvangers van het jaarverslag ontvangen is een langwerpige briefkaart. Daarop staat naast aanvullende gegevens de url www.scalajaarverslag.nl. Wie dat intoetst, komt direct bij de specifieke gegevens van het Scala College op www.schoolvo.nl, een site die via het project Vensters voor Verantwoording van de voortgezet onderwijs raad tot stand kwam.

Volgens Bart Visser, voorzitter van het College van Bestuur van het Scala College, maakt zijn school optimaal gebruik van de recent gelanceerde site van de vo-raad . "Waarom zou je nog kiezen voor een geprint jaarverslag, als alle informatie simpel en overzichtelijk digitaal gelezen kan worden. Het stimuleert andere scholen wellicht ook hun gegevens zo spoedig mogelijk op deze site te zetten. Het betekent voor ons een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing. Dat komt weer ten goede aan het onderwijs op onze school."

Nationale Onderwijsgids

VorigeOnderwijstijd en informatieoverdracht maximaal benutten
VolgendeDe wolk in het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter