Naar aanleiding van de ledenbijeenkomst op 14 maart heeft de PO-Raad een informatiepakket samengesteld. Deze informatie kunnen bestuurders gebruikenbijde 80 regiobijeenkomsten voor het primair onderwijs,dieOCW gaat houden om de plannen van de minister rond Passend onderwijs te bespreken. Het pakket bestaat uit de volgende documenten:


Feiten en cijfers: Een overzicht met feiten & cijfers over de bezuiniging passend onderwijs . Dit dient als achtergrondinformatie.
Gespreksformat: In dit format is een aantal reacties geformuleerd die u tijdens de bijeenkomst mee kunt geven aan OCW. Het gespreksformat kunt u ook gebruiken voor terugkoppeling naar de PO-Raad. Indien nodig wordt deze informatie naast die van de minister gelegd.
Actiesuggesties: In het vierde document vindt u suggesties om actie te voeren rondom de bijeenkomst van OCW in uw eigen regio. Zoals tijdens de ledenbijeenkomst is afgesproken krijgen de acties een regionaal karakter en ligt het initiatief bij de besturen in de regio. Wij rekenen op uw medewerking!

Wat de PO-Raad betreft is de uitkomst van de regionale bijeenkomsten dat is aangetoond dat de plannen voor Passend onderwijs onuitvoerbaar zijn en dat de onderwijskwaliteit voor alle leerlingen in het gedrang komt. Naar verwachting zal minister Van Bijsterveldt in juni (in een Algemeen Overleg met de Tweede Kamer) verslag uitbrengen van de 160 gesprekken van haar ambtenaren met het onderwijsveld (80 gesprekken in het primair onderwijs, 80 gesprekken in het voortgezet onderwijs).
De samenwerkende organisaties zullen de acties tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs de komende weken vervolgen. Zo vindt zaterdag 2 april een vriendelijke actie plaats rond het CDA-congres bij het Worldforum in Den Haag. De aanwezige organisaties roepen de congresgangers op hart te hebben voor passend onderwijs door snoepjes uit te delen in de vorm van een hart. Voor 19 mei wordt een landelijke actiedag voorbereid.
Naar dossier Bezuinigingen/Passend onderwijs Meer informatie over de actielijn van de PO-Raad

VorigeSamen Deskundiger met M2desk
VolgendeVerkiezing sportiefste basisschool van Nederland
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter