Bij de start van het ondersteuningstraject Focus op Vroegschoolse Educatie in 2009 is een eerste peiling onder scholen en schoolbesturen uitgevoerd over VVE binnen het onderwijs. Deze meting wordt in de maand april 2011 herhaald om de stand van zaken en de laatste ontwikkelingen te bepalen.
De peiling wordt gehouden onder basisscholen die gewichtenmiddelen krijgen en onder hun besturen. Een groot aantal scholen wordt telefonisch benaderd door bureau Desan die deze peiling voor Oberon uitvoert. De volgende onderwerpen komen aan bod: Vroegschools aanbod, Professionaliteit, Uitvoering, Financiën, Toekomst van VVE.
Schoolbesturen worden per brief persoonlijk uitgenodigd een internetvragenlijst in te vullen over vroegschoolse educatie, de eventuele knelpunten hierbij en de toekomstverwachtingen.
We hopen op een grote respons zodat we OCW een goed inzicht kunnen bieden in de ontwikkelingen en knelpunten bij vroegschoolse educatie!
Afstemming met Landelijke VVE-monitorElk jaar voert Sardes de Landelijke VVE-monitor uit. Dit jaar zal in de maand april de vijfde meting plaatsvinden. Vanuit het ondersteuningstraject Focus Vroegschool voert Oberon dit jaar in dezelfde periode de tweede peiling over vroegschoolse educatie onder scholen en schoolbesturen uit. Beide bureaus hebben de afname afgestemd zodat een school maar voor 1 enquête benaderd zal worden. Het Ministerie van OCW is opdrachtgever van beide onderzoeken. Gezamenlijk geven de onderzoeken een breed beeld van de uitvoering van VVE in Nederland.
Bij vragen over de Focuspeiling voor scholen en schoolbesturen kunt u contact opnemen met Madeleine Hulsen (mhulsen@oberon.eu)

VorigeGewoon Speciaal conferentie tijdens IPON
VolgendePolitiek roept onderwijsveld op zich te laten zien en horen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter