Onlangs nam Kete Kervezee, voorzitter PO-Raad, een informatie- en interventiecanon voor opbrengstgericht werken in het primair onderwijs in ontvangst. Deze producten zijn opbrengsten van het project Weten en verbeteren dat uitgevoerd is met middelen uit de zogenoemde vrijval SLOA 2009 (middelen ter versterking van de R&D functie). Voor deze middelen konden schoolbesturen in 2009 aanvragen indienen.
Met deze middelen hebben PCBO Voorst, Prisma Almere en INOS Breda samen met Van Beekveld & Terpstra een informatie- en interventiecanon opbrengstgericht werken in het primair onderwijs ontwikkeld. Centraal staat de vraag hoe leerkrachten, IBers, directeuren, bestuurders en interne toezichthouders vanuit hun eigen specifieke verantwoordelijkheid invulling kunnen geven aan opbrengstgericht werken. Ofwel: wat is nodig om opbrengstgericht werken in onderwijsorganisaties echt van de grond te krijgen?
Weten en verbeteren bestaat uit een informatief Basisboek en een praktisch Kaartenboek en is interessant voor eenieder die binnen het primair onderwijs op enigerlei wijze betrokken is bij of verantwoordelijk is voor onderwijsopbrengsten: interne toezichthouders, bestuurders, directeuren, IBers, leerkrachten en stafmedewerkers.
In het kaartenboek staat de informatie- en interventiecanon voor alle doelgroepen en worden tips gegeven om het opbrengstgericht werken ook in uw organisatie verder te stimuleren. In het basisboek staat daarnaast nog veel meer over opbrengstgericht werken en governance in het primair onderwijs.
Overige informatie Voor meer informatie over Weten en verbeteren kunt u contact opnemen met Hans Westmaas (bestuur@prisma-almere.nl), Harm Klifman (06-51 59 81 67, harm.klifman@vbent.org) of Martine Fuite (06-22 05 74 48, martine.fuite@vbent.org). Een bestelformulier voor de boeken vindt u op www.vanbeekveldenterpstra.nl.

VorigeZandzakken op het Binnenhof
VolgendeVijf jaar onder opheffingsnorm
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter