Mbo leerlingen openen kledingzaak in Tilburg centrum

Tilburg is een herenkledingzaak rijker. Zes leerlingen van de afdeling MBO Handel van De Rooi Pannen openden op 17 maart in de Willem II-straat de Students Fashion Outlet.

Max Hermans, Bas Aarts, Jeffrey Kleinendorst, Daan Castelijn, Rudi Suryadi en Sam Lousberg startten in het kader van het leerlingenproject Jong Ondernemen met hun herenkledingzaak. Ze gaven aandelen uit om een startkapitaal te vergaren. Daarna huurden de ambitieuze ondernemers een winkelpand in de Willem II-straat.

Students Fashion Outlet verkoopt herenkleding met hoge kortingen. Het assortiment is beschikbaar gesteld door een leverancier en wordt door de leerlingen van De Rooi Pannen op consignatiebasis verkocht. Dat wil zeggen dat ze alleen de inkoopprijs van de kleding die ze daadwerkelijk verkocht hebben hoeven af te rekenen.

De leerlingen zijn niet alleen verantwoordelijk voor de verkoop, maar bijvoorbeeld ook voor de promotie en financin van Tilburgs jongste kledingzaak.

Nationale Onderwijsgids

VorigeWikikids lezen of luisteren en schrijven
VolgendeConferenties Aan de slag met cognitief talent
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter