Van Bijsterveldt geeft aftrap voor ADO jongerenteam


In het ADO-stadion is op 17 maart - op de Dag van de Leerplicht - de aftrap gegeven voor een nieuw jongerenteam dat in de regio Den Haag en Leiden de strijd aanbindt met schooluitval. Dat meldt de Rijksoverheid.

Samen met oud-scheidsrechter Dick Jol gaf minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) het startsein. Binnenkort geven de jongeren voorlichting op scholen over voortijdig schoolverlaten en het nut van een diploma.

"Dit team draagt eraan bij dat jongeren binnen de lijnen blijven en een diploma gaan scoren. Want met een diploma maak je later meer kans op de arbeidsmarkt en meer kans op een goed salaris", aldus de minister.

In navolging van het succes van de jongerenteams uit Amsterdam, Limburg en Eindhoven, hebben drie roc's in de regio Den Haag en Leiden de krachten gebundeld door samen met ADO Den Haag de strijd tegen voortijdig schoolverlaten aan te gaan. Oud-voetballer Rick Hoogendorp en oud-scheidsrechter Dick Jol gaan het ADO-jongerenteam de komende periode coachen en versterken.

De jongerenteams gaan diverse scholen in de regio bezoeken om het onderwerp voortijdig schoolverlaten in de klassen bespreekbaar te maken. De jongeren zijn zelf ooit met de school gestopt, maar inmiddels weer teruggekeerd in de schoolbanken.

Nationale Onderwijsgids

VorigeInvoering Passend onderwijs heeft tijd nodig
VolgendeLedenraadpleging ontwerpwetsvoorstel Toetsing in het primair onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter