JOB:
!!Rectificatie!! In ons persbericht van 16-3-2011 hebben we gesteld dat de vereniging door de MBO-raad is opgericht. Dit is niet het geval.

Onderstaand het betreffende bericht:

De mbo-raad neemt initiatief voor een beroepsvereniging voor docenten "bv mbo" genaamd. Deze vereniging zal belangen behartigen van mbo-docenten en zich inzetten voor een beter imago van het beroep. Toch zal deze belangenbehartiger zich niet inzetten voor de arbeidsvoorwaarden van de docent.

Vandaag zal de "bv mbo" worden opgericht. Deze vereniging wil een belangrijke rol spelen als het gaat om het imago van het beroep en het behartigen van de belangen van deze beroepsgroep. De vereniging wil dat doen door de professionalisering van het beroep centraal te stellen. Toch zal de vereniging zich niet gaan bezig houden met de arbeidsvoorwaarden van de docent.

Volgens de "bv mbo" is de oprichting "een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het middelbaar beroepsonderwijs". Toch bestaan er al dergelijke verenigingen. De AOB bijvoorbeeld bestaat al jaren en heeft 10.000 leden. Het "historische" lijkt dan ook betrekking te hebben op het feit dat de werknemersvereniging ontstaat vanuit een werkgeversorganisatie.

"De mbo-raad lijkt zich niet bewust van hun eigen politieke positie. Nog even en ze richten ook een studentenvakbond op. Allemaal ter wille van het goede imago. Maar schoenmaker blijf bij uw leest", aldus Luuk Visser.

http://www.job-site.nl/

VorigeGeen nieuwe CAO primair onderwijs 2011
VolgendeGeen nieuwe CAO primair onderwijs 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter