Ben je op zoek naar bruikbaar videomateriaal voor de Engelse les? Kijk dan eens op de site English Attack. De ondertitel van deze site luidt: 'Learn English with movies, music, games, news and friends', en dat maken ze helemaal waar.

Op de site vind je (na het aanmaken van een gratis account) videofragmenten over verschillende onderwerpen (o.a. films, games, documentaires, nieuws en beroemdheden) op verschillende niveaus: easy, intermediate en advanced. Voordat je het fragment gaat bekijken, krijg je uitleg (in het Engels) van een aantal belangrijke begrippen in het fragment. Na het bekijken van het videofragment ga je aan de slag met de inhoud van het fragment: door multiple choice vragen te beantwoorden, invuloefeningen, een grammatica-oefening en een spelletje. Daarbij kun je het videofragment nog een keer bekijken en de uitgeschreven tekst van het fragment. Er wordt een score bijgehouden en aan het einde van de hele oefening (totaal 7 per fragment) krijg je een overzicht hoe het staat met je kennis en vaardigheden op het gebied van vocabulary, oral comprehension, grammar en reading comprehension.

Naast videofragmenten vind je op de site ook fotoseries over bepaalde onderwerpen, bijv. over vormen, dingen die je tegenkomt in de badkamer of op het vliegveld enz. De begrippen uit die series kan je onder de knie krijgen door het spelen van een spelletje ermee (Word Swap, een spel waarbij je woorden moet raden door letters te verwisselen, of Word Rescue, een soort galgje).

Bij zowel het video- als het fotomateriaal kan je een reactie achterlaten. Dat blijft helaas vaak beperkt tot 'leuk' of 'niet leuk'. Ik zou liever tips horen hoe anderen het materiaal gebruiken. Maar misschien komt dat nog. In ieder geval is het de moeite waard om het blog van English Attack te volgen, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe inhoud op de site en de didactische achtergronden van de keuzes die gemaakt worden.