Spreekbeurtenkoffer voor basisscholen

Een spreekbeurtenkoffer voor leerlingen van de hoogste klassen (groep 7 en 8) van de basisschool. Met dat initiatief probeert het Academisch Ziekenhuis Maastricht (azM) de angst bij kinderen voor operaties weg te nemen en tevens het vak van OK-assistent of anesthesie-medewerker onder de aandacht te brengen.

In de spreekbeurtenkoffer zitten tal van attributen die in het ziekenhuis - meer speciaal in operatiekamers - gebruikt worden, en die tot de verbeelding van kinderen spreken. Zo zijn daar de blauwe outfit van het OK-personeel, inclusief mondkapjes en handschoenen. Maar ook protheses, endoscopen en anatomische modellen maken deel uit van de spreekbeurtenkoffer.

Er zit een uitvoerige beschrijving in de koffer van de medische attributen en van het werken in het ziekenhuis, inclusief een lijst met een verklaring van medische termen en een dvd met beelden van een bevalling door middel van een keizersnede. De OK-outfit mogen de leerlingen na gebruik overigens houden.

Gebruik van de spreekbeurtenkoffer kan alleen via de basisschool. De spreekbeurtenkoffer moet in het ziekenhuis worden opgehaald en ook weer worden terugbezorgd. Er zijn vooralsnog twee spreekbeurtenkoffers beschikbaar. De koffers worden voor maximaal twee weken uitgeleend.

Nationale Onderwijsgids

VorigeNomineer de Leraar van het Jaar 2011
VolgendeTools en betere tools
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter