Op 31 maart gaat er weer een nieuwe cursus Gamescool van start. In die cursus (6 online lessen van ongeveer 3 uur en 2 live bijeenkomsten) leren docenten (PO of VO) hoe je met het (gratis downloadbare) programma GameMaker een game kunt maken en hoe je de in de cursus opgedane kennis kunt overdragen aan je leerlingen.

In de cursus ligt het accent op het bouwen zelf: het maken van de beelden, het opnemen van muziek voor je game en natuurlijk het programmeren zelf. In de cursus voor de VO-docenten ligt het accent iets meer op het programmeren zelf; de cursus voor het PO gaat wat dieper in op de vraag hoe je kinderen verder kunt helpen bij het bouwen van games. Natuurlijk bouw je in de cursus je eigen game. Kijk hier wat de cursisten van de vorige cursus gemaakt hebben.

Na het volgen van de cursus ben je in staat om je leerlingen op weg te helpen bij het maken van een game met het programma GameMaker. Wil je daarbij nog wat hulp hebben, dan kan je ook je leerlingen de mogelijkheid bieden om een 'Klassencursus' te volgen bij Gamescool. Voor hen is er een online cursus van 10 lessen van elk 2 uur, die de leerlingen in hun eigen tempo (maar wel binnen 3 maanden) kunnen volgen.

De kosten van de cursussen voor docenten zijn 300 euro. Wil je daarna een klassencursus afnemen, dan kost je dat per leerlingaccount 5 euro. Daarnaast zijn er de kosten voor het boek (19,95 euro): je bepaalt zelf hoeveel exemplaren je daarvan afneemt. Als je geïnteresseerd bent, kan je je hier aanmelden.