Answer Garden een andere manier van stemmen

Op veel weblogs worden regelmatig onderzoekjes gedaan: naar je mening over een bepaald onderwerp (bijv. wat vind je van het kerstfeest), naar wat je doet (bijv. welke browser je gebruikt), of wat je bent (bijv. hoe oud je bent).Ik zie wel voordelen van dat soort kleine onderzoekjes: ze dagen je als lezer uit om even stil te staan bij de vraag en voor de maker van de vraag is een poll een handige manier om snel informatie te krijgen.

Meestal heb je bij een poll de keuze uit een aantal antwoorden. Klik je op een antwoord, dan krijg je vervolgens te zien hoeveel mensen jouw mening delen en hoe hoog de andere antwoorden scoorden.

Answer Garden is een tool waarmee je niet gebruik maakt van voorgeformuleerde antwoorden, maar je lezers juist de mogelijkheid biedt om zelf een antwoord te geven. De antwoorden worden vervolgens als een woordenwolk weergegeven. Daarmee is Answer Garden volgens mij vooral handig als middel om te brainstormen over een bepaald onderwerp. De resultaten van de Answer Garden kan je in laten lezen bij Tagxedo of Wordle en zo als bestand bewaren.

Om te experimenteren hoe Answer Garden werkt, hieronder een vraag aan jullie: wat vinden jullie het belangrijkste onderwerp van mediawijsheid? Ligt voor jouw school het accent op zaken als veilig internetten en cyberpesten? Gaat het vooral om ict-vaardigheden of informatievaardigheden? Of vind je andere aspecten belangrijker? Vul in deze 'Answer Garden' je antwoord in (max. 20 karakters) en kijk wat anderen erover zeggen. De antwoorden die gegeven worden zijn binnen een paar seconde als een woordenwolk zichtbaar onder de vragenbalk.

Mediawijsheid: waarom?... at AnswerGarden.ch.

VorigeICT in de gymles
VolgendeNomineer de Leraar van het Jaar 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter