Ondanks het feit dat veel van hen werkende moeders hebben, vonden de meeste jongens huismannen maar suf. Dat blijkt na de stemronde die werd afgenomen bij honderdtwintig 4-VWO-leerlingen van drie Noord-Hollandse middelbare scholen. Opmerkelijk was ook, dat tweederde van deze jongens vond, dat vrouwen als ze een baan aan de top willen, dan maar geen moeder moeten worden. Overigens was 85 % van de meisjes in de zaal het daar niet mee eens.

Op het scholierendebat "Schop je het ver zonder piemel" , een middag in science center NEMO over vrouwen aan de top, ondervroeg Isolde Hallensleben deze jongeren en een team van experts over hoe vrouwen die top kunnen bereiken. De panelleden, bestaande uit Lynda Hardman, Liesbeth Woertman, Joop Schippers, Pernette Verschure en Cocky Booy, beoordeelden ook de leerlingen op originele oplossingen die ze aandroegen om te zorgen voor een grotere deelname van vrouwen in de top van het bedrijfsleven. In de zaal waren de leerlingen opgedeeld in zestien groepen; jongensgroepen, meisjesgroepen en gemengde groepen. Uit onderzoek is gebleken dat gemengde teams beter presteren. Dat werd deze middag nog eens bevestigd door de winnende groep, die bestond uit jongens en meisjes!

NEMO organiseerde de middag op Internationale Vrouwendag in het kader van het Europese project TWIST (Towards Women in Science and Technology)

VorigeGeen bezuiniging op mbo onderwijs 30 plussers
Volgende7Days Onderwijsminister blijkt getallengoochelaar
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter