In het kader van de Week van de Klassieken strijden doorgewinterde classici op 21 april 2011 voor het eerst om de hoofdprijs in de Ken-Uw-KLassieken Pubquiz. Onder het genot van een drankje moeten ze de antwoorden zien te vinden op vragen als 'Wie was de sterfelijke vader van Helena?', 'Wie zei dat quam bene vivas, non quam diu, refert?, of 'Uit welke stad kwam Titus Livius?'. In teams van minimaal twee en maximaal vijf personen kunnen studenten, docenten en andere geïnteresseerde classici de degens kruisen op hoog niveau.

Prijzen en overgankelijke eer
De Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is de versie voor volwassenen van de jaarlijkse Ken-Je-Klassiekenquiz voor middelbare scholieren. De Pubquiz vraagt het uiterste van de kennis van de deelnemers over Griekse en Latijnse literatuur, klassieke mythologie, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de Oudheid. Het team met de grootste kennis van de Klassieke Oudheid wint een gratis bezoek met de klas aan het Rijksmuseum van Oudheden of een jaar lang gratis toegang voor alle teamleden tot het Rijksmuseum van Oudheden. En bovenal natuurlijk de onvergankelijke eer.

Teams en toeschouwers
Wordt u de eerste winnaar van de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz? Lijkt het u leuk om mee te doen en deze uitdaging aan te gaan? Meld u dan als deelnemend team aan op de website www.rmo.nl/actueel/activiteitenagenda/ken-uw-klassieken-pubquiz . Ook als u alleen als toeschouwer wilt komen kijken is aanmelden noodzakelijk.
datum: donderdag 21 april 2011
tijd: 19.00 - 21.30 uur (museum open vanaf 17.30 uur)
locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
kosten: 7,50 p.p. (incl. 2 drankjes), te betalen aan de kassa van het museum op de avond van de Pubquiz
deelnemers teams: minimaal 2, maximaal 5 personen (16 jaar of ouder)

VorigeOnderwijsraad elke leraar een master
VolgendeBernard Dewulf winnaar De Inktaap 2011
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter