Scholieren Emmen proeven aan universiteit

De zeventienjarige Lisanne van der Weerd uit Emmen is als eerste Drentse geslaagd voor een wetenschappelijke studie. Leerlingen aan het Hondsrug College in Emmen krijgen de gelegenheid om al tijdens hun vwo-opleiding te studeren aan de universiteit, zo meldt de website Emmen.nu.

De scholiere uit 6 vwo is in 2009 gestart met de module Neuropsychologie en Psychofarmacologie aan de Open Universiteit in Emmen. In deze module heeft ze de relatie bestudeerd tussen hersenen en gedrag bij zowel gezonde personen als patintenpopulaties. Zij is inmiddels geslaagd voor deze module. Daarmee is Lisanne de eerste leerling in het voortgezet onderwijs in Drenthe die met succes dit unieke traject heeft afgerond.

'Nu rest mij nog het afronden van mijn vwo-diploma. Hopelijk kan ik een plekje bij de studie Geneeskunde een plek bemachtigen. De afgeronde module zal daaraan zeker een positieve bijdrage leveren', aldus Lisanne.

Als leerling van de vwo afdeling van het Hondsrug College kreeg Lisanne de gelegenheid om tijdens een aantal reguliere lessen, in haar geval Biologie en Engels, aan deze module te werken.

Het Hondsrug College is in 2010 gestart met het aanbieden van modules van het Pre University College (PUC). PUC bestaat uit diverse onderwijsorganisaties namelijk: de Open Universiteit, de British Council, The Constellation Company en een aantal vwo-scholen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

PUC-modules bereiden vwo-leerlingen voor op een studie in het Wetenschappelijk Onderwijs en bieden extra verdieping tijdens de vwo-opleiding.

Nationale Onderwijsgids

VorigeMeisjes profiteren meer van Tweede Fase dan jongens
VolgendeStel informatica verplicht in voortgezet onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter