Start online soap over jonge lerares in het vo

Een interactieve 14-delige webdocumentaire over het wel en wee van een lerares in het voortgezet onderwijs in Nederland, anno 2011. Dat is Succes met nakijken. De serie is te volgen op Leraar24.nl en eindigt als de zomervakantie aanvangt. Zes maanden lang wordt de beginnende lerares Nicole gevolgd in haar werkzaamheden op en rondom het Minkema College in Woerden.

Nicole (28) is lerares Biologie en wordt intensief gevolgd waardoor een goed beeld ontstaat over wat de baan van leraar tegenwoordig inhoudt. Lekker veel vakantie en elke dag vroeg thuis? Mooi niet.. Nicole krijgt heel wat voor haar kiezen, in een maatschappij waarin de autoriteit van een leraar niet meer als vanzelfsprekend wordt gezien. Ga er maar aan staan: 180 recalcitrante pubers op n dag voor je neus, vijf volle dagen, en in het weekend: nakijken.

In de serie Succes met nakijken wordt Nicole gevolgd tijdens heel diverse situaties, zowel op school (in de les, tijdens mentoruren, bijlesuren, rapportvergaderingen, ouderavonden etc.) als priv (telefonisch overleg met collega's of ouders van leerlingen, proefwerk maken, les voorbereiden etc.). Het levert een indringende serie op die gekenmerkt wordt door constant balanceren tussen passie voor het werk en tijd voor een privleven.

Het gefilmde materiaal wordt gemonteerd tot video's van 3 tot 5 minuten, die elke twee weken op de website Leraar24.nl geplaatst worden. Maar Nicole houdt de achterban ook tussen de afleveringen door op de hoogte door te bloggen, webcamvideo's te maken en te tweeten op Twitter (@Leraar24).

VorigeExpert op afstand wordt uitgefaseerd
VolgendeCheck aanwezigheid asbest op school via website
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter