Tot twee maanden cel voor rellende studenten

De politierechter in Den Haag heeft een 26-jarige man uit Wassenaar veroordeeld tot acht weken cel waarvan vier voorwaardelijk. Dat meldt Omroep West.

Hij kreeg de celstraf voor zijn aandeel aan de rellen tijdens de studentendemonstratie afgelopen vrijdag in het centrum van Den Haag.

Zijn zaak kwam als eerste van vijf supersnelrechtzaken over de rellen aan bod. De verdachte S. gooide stenen naar de mobiele eenheid (ME) en zette een fiets op de weg voor een ME-busje.

Een 21-jarige Amsterdammer kreeg een taakstraf van 80 uur, zodat hij zijn twee studies kan voortzetten. De man werd verdacht van het gooien met stenen naar de ME, de student heeft bekend in de zaak.

Ook een 18-jarige Delftenaar kreeg een taakstraf, maar dan van 40 uur. Hij werd veroordeeld voor het gooien van een bierblikje naar de ME, ook hij heeft bekend. En een 27-jarige Spanjaard, die op bezoek was in Nederland, heeft een boete van 500 euro gekregen. Hij is veroordeeld voor het verzetten bij zijn aanhouding.

En rechtszaak, tegen een 22-jarige man die ervan verdacht wordt meedere keren een ME-er met een stok te hebben geslagen, is uitgesteld. De advocaat en de verdachte gingen niet akkoord met het supersnelrecht. De zaak die aanvankelijk ook voor maandag stond gepland, wordt waarschijnlijk aanstaande vrijdag alsnog behandeld.

Nationale Onderwijsgids

VorigeOnderwijsinspectie waarschuwt ROC Flevoland
VolgendeROC Zeeland heeft tekort aan stageplaatsen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter