Schoolkantines moeten gezonder

Een gezonder aanbod in de kantine, de snoepautomaten de deur uit en meer beweeglessen: scholen moeten meedoen in de strijd tegen overgewicht. Dat zei minister Rouvoet tijdens de Nationale Balanstop.

Rouvoet opende dinsdag de Balanstop in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst van het Convenant Overgewicht presenteerde Paul Rosenmller een pakket extra maatregelen om het aantal mensen met overgewicht te bestrijden.

Het aantal te dikke volwassenen en kinderen groeit nog altijd. Het Convenant wil deze groei een halt toe roepen. Naast scholen moeten ook ouders aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid.

Tijdens de Balanstop lanceerde de minister de Dubbel30 Energytour. Deze campagne is bedoeld om vmbo-leerlingen in hun eigen taal aan te spreken op hun vaak ongezonde leefstijl.

Voor dit doel schreef Ali B. een speciaal dansnummer dat hij op de Balanstop voor het eerst ten gehore bracht, omringd door dansende vmbo-scholieren. De Energytour is afgelopen zaterdag gestart op vmbo-scholen om jongeren enthousiast te maken voor een actievere leefstijl.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeren door verhalen te vertellen
VolgendeVersoepeling stichting en opheffing van scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter