De gemeente Amsterdam stuurt vanaf vandaag een kwaliteitsoverzicht van basisscholen in de stad naar jonge ouders, zo meldt de Volkskrant.

De gemeente wil hiermee ouders helpen bij de schoolkeuze maar ook slecht scorende basisscholen aanzetten tot kwaliteitsverbetering. Het gaat om een overzicht van alle 204 hoofdstedelijke basisscholen.

De scholen worden in de Kwaliteitswijzer Basisonderwijs ingedeeld in vijf categorien, die vooral gebaseerd zijn op het opleidings- en inkomensniveau van de ouders van de leerlingen. Informatie over ziekteverzuim of kwaliteit van de leerkrachten is niet opgenomen in het overzicht.

De brochure vormt onderdeel van de Kwaliteitsaanpak Basisonderwijs van de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher, die met het programma het aantal zwakke en zeer zwakke basisscholen in de hoofdstad wil terugbrengen.

Alle ouders met kinderen jonger dan twee jaar krijgen de brochure thuisgestuurd.

VorigeMeer aandacht voor ouderbetrokkenheid
VolgendeMoglue om verhalen interactief te maken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter