Mediawijsheidtip: op allerlei vlakken leren met een weblog

Heba Hooijdonk van Kindcentrum De Ontdekking uit Oosterhout (NB) stuurde ons de volgende tip: De kinderen van groep 5 houden een dagelijkse weblog bij: Dagblog groep 5. Hierop staat dagelijks het wel en wee van de groep te lezen, maar ook de ontwikkelingen die zij doormaken; op sociaal-emotioneel en cognitief gebied. Zo kan er in staan dat 2 kinderen een ruzie fantastisch hebben opgelost, dat we op bezoek zijn geweest in museum, maar ook het eindresultaat van het thema Jet en Jan (kinderen aan het einde van de 19e eeuw): een poppenhuis met daarin de studies over kerst bij rijke mensen, het huis van arme mensen, de winkel, de fabriek en het atelier van Vincent van Gogh.

Wat leren ze?

Naast het leren omgaan met deze vorm van social media, het informeren van ouders en andere belangstellenden is dit een uitgelezen kans om kinderen te laten reflecteren, te leren goede zinnen te formuleren, een goede tekstopbouw te maken en het verwoorden van gevoelens en ervaringen. Tevens heeft het anderen binnen het kindcentrum ook enthousiast gemaakt: zo heeft groep 1/2 ook een blog en onze cultuurcoordinator houdt er een bij voor alle cultuuractviteiten binnen het kindcentrum in het algemeen en de Kunstknaller in het bijzonder. Zoals u ziet: met behulp van social media komen de kinderen tot leren op allerlei vlakken!

Heb je ook een mediawijsheidtip? Deel je kennis met ons en maak kans op een schoolreisje!

VorigeHoe Engels te leren
VolgendeExperimenteren met iPads op Montessorischool Oegstgeest
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter