Uit voortijdig uitgelekt onderzoek blijkt dat de bezuiniging op Passend onderwijs vijfduizend leraren hun baan gaat kosten. Dit ligt in lijn met eerdere verwachtingen van de PO-Raad. Wij vinden dit een ernstige situatie, die snel en adequaat handelen van de sector vraagt. Daarnaast gaat de PO-Raad met de minister verder in gesprek over de gevolgen van de bezuinigingen.
De PO-Raad heeft verzocht om samen met het ministerie en de vakbonden een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de personele gevolgen van de bezuiniging op Passend onderwijs. We verwachten binnenkort de definitieve rapportage daarvan. Op donderdag 8 december kwam het Algemeen Dagblad al met de conclusie naar buiten dat de bezuiniging vijfduizend banen gaat kosten.
Zoals de PO-Raad al eerder heeft aangegeven moet het primair onderwijs kunnen zorgen voor een goede overdracht en het behoud van de expertise in het belang van goed onderwijs voor de leerlingen. Daarnaast moeten we vanuit de werkgeversfunctie zorgen voor zorgvuldige trajecten voor de werknemers.
Lees hier het krantenbericht

Vorige900 basisscholen moeten mogelijk deuren sluiten
VolgendeOnderwijs in perspectief
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter