Ruim tachtig miljoen kinderen wereldwijd hebben geen toegang tot onderwijs. Het onlangs opgerichte World Education Forum (WEF) wil daar verandering in brengen. Het WEF gaat regeringen over de hele wereld op hun verantwoordelijkheden wijzen: investeer in de kinderen in je land!

Om de miljoenen kinderen in de wereld die recht hebben op onderwijs en dat nu niet krijgen een stem te geven, hebben onderwijsgevenden uit de hele wereld het World Education Forum opgericht. De missie van het World Education Forum is om het aantal kinderen dat toegang heeft tot onderwijs, te vergroten. Daarmee sluit het forum aan bij de millenniumdoelen van de Verenigde Naties voor 2015. Deze doelen richten zich op vooruitgang op het gebied van armoedebestrijding, gezondheid, milieu en onderwijs.

Omdat onderwijsgevenden zich zorgen maken over het behalen van deze doelen, zal het World Education Forum regeringen in de hele wereld aanspreken op hun verantwoordelijkheden; zij moeten onderwijs toegankelijk maken voor alle kinderen in hun land. Daar hoort bij dat scholen voldoende middelen hebben om effectief onderwijs te verzorgen. Aan welke standaarden ze daarbij moeten voldoen, bespreken we met de scholen en onderwijsorganisaties die wereldwijd zijn aangesloten bij het World Education Forum. Een onafhankelijk forum zonder politieke of religieuze binding.

Eén van de activiteiten van het World Education Forum is het organiseren van een tweejaarlijkse internationale conferentie in Den Haag, te beginnen in april 2014. Tijdens deze conferentie, met als thema 'Educators advocate: Education for every child!', gaan we in op de standaarden waaraan landen moeten voldoen als het gaat om onderwijsinvesteringen en de prestaties van landen op dat gebied. In de periode tussen nu en april 2014 richt het Forum zich op het verkrijgen van betrokkenheid over de hele wereld.

Vanaf begin november 2011 kunnen onderwijsinstellingen in Nederland zich aanmelden als WEF-school. Particulieren hebben de mogelijkheid om zich aan te melden als ambassadeur en (onderwijs)organisaties kunnen aangeven in welke vorm ze het World Education Forum willen ondersteunen. Vanaf januari 2012 worden scholen in de overige landen benaderd. Samen zorgen we voor onderwijs voor ieder kind! Meer informatie staat op www.worldeducationforum.com/nl

VorigeTijdlijn als digibordles
VolgendeOnderwijsraad pleit voor Universitair Onderwijscentrum
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter