Het project Oud ontmoet jong is afgelopen vrijdag van start gegaan op basisschool Sint Joseph in Breda, zo meldt Punt, de onafhankelijke krant van Avans Hogeschool.

Middels het project worden ouderen die niet makkelijk de deur uitgaan in contact gebracht met basisschoolkinderen. De ouderen vertellen de leerlingen over vroeger, bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog, of welk beroep ze hebben uitgeoefend. De ouderen komen niet daadwerkelijk voor de klas staan, maar vertellen hun verhaal via het smartboard in het klaslokaal.

De initiatiefnemer van het project is zorgorganisatie Careyn en het wordt uitgevoerd door tweedejaarsstudenten Gezondheidszorgtechnologie van Avans in Tilburg. Uiteindelijk moeten meerdere basisscholen gaan deelnemen aan Oud ontmoet jong.

"De ouderen worden uit hun sociaal isolement gehaald, terwijl de kinderen horen hoe het vroeger was", aldus student Jeroen Huijbregts.

Nationale Onderwijsgids