Mediawijsheidtip Nieuws in de klas

De eerste tips over het thema mediawijsheid stromen binnen in de webredactiemailbox. Dick van Buren is groepsleraar van groep 8 aan de Nutsschool Morgenstond in Den Haag. Hij mailde ons het volgende: 2 jaar geleden is in zijn klas een filmpje opgenomen over hoe hij met de krant in de klas omgaat.

Van Buren over zijn ervaringen met nieuws in de klas: Het motiveert de kinderen op den duur naar (jeugd)journaals te gaan kijken en ook eens een krant ter hand te nemen. Mijn ervaringen ermee zijn in ieder geval zeer goed en nuttig (onder andere voor de uitbreiding van woordenschat en het beter leren begrijpend lezen).

Stuur ook jouw tip in

Hoe ga jij om met het thema 'mediawijsheid' in jouw klas? De webredactie van leerkracht.kennisnet.nl is op zoek naar de leukste tips, lesideeën, ervaringsverhalen, filmpjes etc. Deel jouw tip met ons en maak kans op een mediawijs schoolreisje voor de hele klas naar Beeld en Geluid in Hilversum!


VorigeVooraankondiging feestdagenwedstrijd
VolgendeTechniek op het menu
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter