Vernieuwd Mediawijsland voor leerlingen

In het kader van de Week van de Mediawijsheid, heeft Kennisnet het mediawijsland (voor midden- en bovenbouw) vernieuwd. Je kunt onder andere meedoen aan de mediawijsheidquiz, stellingen, games en een mediawijze wedstrijd. Het mediawijsland is zowel op het digibord als zelfstandig te gebruiken.

Mediawijsland.kennisnet.nl

Wat is er te doen op het mediawijsland?

Wedstrijd: Wat is mediawijsheid volgens jou?

We vragen kinderen om aan ons duidelijk te maken wat volgens hen mediawijsheid inhoudt. Ze kunnen dit op een originele en 'mediawijze manier doen. Alles mag: een filmpje, website, werkstuk, animatie, presentatie Wees creatief! Stuur de inzending voor 31 december 2011 naar ons per post of e-mail en maak kans op een Flip-videocamera!

Meer informatie over deze wedstrijd vind je op het mediawijsland


Mediawijsheidquiz

Op het mediawijsland vind je een quiz met talloze multiple choice vragen over het gebruik van media. Deze quiz kunnen leerlingen zelfstandig spelen, maar is ook ideaal om klassikaal te spelen op het digibord! Zo kan de klas gezamenlijk nadenken over de vragen en dit biedt weer de mogelijkheid om de ervaringen van de leerlingen te bespreken. De quiz kan zo vaak gespeeld worden als je wilt, dus je kan ook makkelijk kijken of je al mediawijzer bent geworden.

Op het mediawijsland wordt regelmatig een nieuwe stelling geplaatst. Leerlingen kunnen via de Kennisnet KidsHyve op deze stelling reageren en aangeven wat zij hiervan vinden. Deze stelling is ook goed in te zetten voor een groepsgesprek. Wanneer leerlingen een situatie herkennen, zullen ze er makkelijker over praten. Zo ben je als leerkracht ook meer op de hoogte van wat er online speelt bij jouw leerlingen.

Zelf aan de slag

Kinderen kunnen ook zelf aan de slag met het mediawijsland. Er zijn verschillende spelletjes te vinden, zoals Zoek de verschillen en een Woordzoeker. Ze kunnen hun mening achterlaten via de Poll van de Week en online een 'mediawijze Donald Duck lezen!Op een leuke manier mediawijs worden op mediawijsland.kennisnet.nl


VorigeSpam
VolgendeSocialmediaprotocol van CNV Onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter